MALZEMELER
- 4 tane yufka ( Türkiye deki yufkalar )
- 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı yada birazı sıvıda olabilir.
- 3 yumurta
- 2 su bardağı maden suyu
- 1 tabak rende peynir ( arzuya göre maydanoz eklenebilir )
- Fırın tepsisi yağlanır.
- Yufkanın biri kenarlardan taşacak şekilde yayılır.
- Diğer yufkada yayılır.Kenarlardan sarkan ikinci yufka koparılarak içine gelişigüzel atılır.
- Peynir serpiştirilir.
- Üçüncü yufkada yayılır.
- Kenarlardan sarkanlar koparılıp içine atılarak bu şekilde yufkalar bitirilir.
- En sonunda bıçakla kare kare kesilir.
- Yumurta çırpılır.
- Tereyağı eritilirek soğutulur.
- Yağ , yumurta ve maden suyu karıştırılıp böreğin üzerine dökülür.
- Yaklaşık bir saat bekletilir.
- Sonra üzeri renk alıncaya kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder