MALZEMELER
- 1 yada 1 buçuk su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2-3 tane kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 100 gr kadar tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilinir yağ miktarı )
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz , karabiber , pulbiber , yeni bahar , kimyon ( bunlar arzuya göre konulur ben hepsinden 1 er tatlı kaşığı koyuyorum.)
- Mercimek yıkanıp üzerini aşacak kadar sıcak su konulur.
- Tuz ve istersen etsu tablet atılır.
- Mercimek yeme seviyesine kadar pişirilir.
- Ocağı kapatıp beş dakika bekledikten sonra çok az bir suyu kalan şekilde bulgurun üzerine dökülür.
- Kapak kapatıp beş dakika bekletilir.
- Bu arada soğan piyaz doğranıp yağda karıştıra karıştıra kavrulur.Salçalar eklenir.
- Mercimekle bulgurun üzerine bu soğan dökülür.
- El girme ısına kadar bekletilir.
- Bu arada yeşillikler kıyılır.
- Yeşillikler ve baharatlar konulup iyice ezerek 10 dakika kadar yoğrulur.
- Bir kase ye su konulup ellerini batırarak şekil verilip köfte haline getirilir.
- Kıvırcıkla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder