MALZEMELER
- Yarım kilo orta büyüklükte mantar
- Bir tabak rendelenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz , karabiber ve kekik ( arzu edilirse )
- Mantarlar yıkanıp peçete havluyla iyice kurulanır.
- Sap kısımları çıkarılır. ( veya bütün yapılmıyorsa ince ince doğranır )
- Teflon tava ısıtıldıktan sonra içine tereyağı sürülür.
- Mantarlar tavaya dizilir.
- İki taraflı kızartılır.
- Suyunu salarsa çekmesi beklenir.
- Ocağın altı kapatılarak tuzu serpilir.
- Yine tereyağıyla yağlanış tepsiye mantarlar çukur kısımları yukarı dizilir.
- Eğer baharat kullanılmak isteniyorsa serpilir.
- Mantarlar çukur kısımlarına nohut kadar yağlar konulur.
- Üzerine kaşarlar konulup ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcakken servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder