MALZEMELER
- 2 tane tavuk göğsü
- 2 yumurta
- 1 tabak galeta unu veya pane harcı olursa daha lezzetli oluyor.
- Tuz ve baharat arzuya göre
- Kızartmak için sıvıyağ
- Bıçak yardımıyla tavuk fileto haline getirilir.Yani ince biftek gibi kesilir. ( yada bu şekilde alınır)
- Tekrar bıçakla ince ince çubuk gibi kesilir.
- Üzerlerine tuz , biber , köri veya ne istenirse atılır.
- Çırpılmış yumurtaya iyice batırılır.
- Ardından pane harcına veya galetaya bulanır. ( eğer pane harcıysa tekrardan tuz atılmaz )
- Kızgın yağda çıtır olana kadar kızartılır.
- Mutfak havlusuna alınıp yağı alındıktan sonra sıcak servis yapılır.
- Yada çocuklara ekmek arası sandviç de yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder