MALZEMELER
- 6 tane orta boy yarı tombul patlıcan
- 400-500 gr kuzu eti
- 1 orta boy soğan
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1-2 orta boy domates
- 10 tane kadar orta boy mantar ( 300- 400 gr kadar )
- 1 yemek kaşığı teryağı
- Biraz sıvı yağ
- Karabiber , pulbiber ve tuz
- Rendelenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası ( arzu edilirse )
- Patlıcanlar ocağın üzerine koyarak yarı közlenir. ( çok közlenirse dağılabilir )
- Patlıcanların sapları bırakılarak kabukları soyulur.
- Fırın kabına dizilerek çatal yardımıyla hafif ezilir.
- Üzerine tuz atılır.
- Ayrı bir tavada nohut kadar küçük doğranan etler kavrulur. ( suyunu salıp çekecek )
- Yağı eklenir.
- Soğan ve sarımsak doğranarak ete ekleyip kavrulur.
- Biberler ince doğranarak soğanla ete eklenir.
- Ayrı bir yerde mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Salça ve domates ( kabuğu alınıp soyulmuş ) soğana eklenir.
- Domatesli et sote iyice pişirildikten sonra mantar ve baharatları eklenir.
- Ortasını ezerek çukurlaştırdığımız patlıcanların üzerine tepeli bir şekilde sote konulur.
- Üzerine bolca kaşar rendesi koyarak yaklaşık 10-15 dakika lezzetin karışıp kaşarın erimesi için pişirilir.(200 derecelik fırında )
- Sıcakken servis yapılır.
- Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder