MALZEMELER
- 1 buçuk su bardağı nohut
- Yarım kilo kemikli kuzu eti ( dana eti de olabilir )
- 5 tane küçük boy soğan ( veya 10 tane arpacık soğan )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber , karabiber , kimyon ve tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tane kırmızı salçalık biber
- Akşamdan nohut ılık tuzlu suya ıslanır.
- Sabah aynı suyuyla haşlanarak suyu süzülür .( tam yumuşak pişirilmez biraz diri kalmalı )
- Yahninin pişeceği tencereye yağ koyulur.
- Soğanlar dörde kesilerek kavrulur.
- İri bir şekilde doğranan etler soğana eklenir.
- Doğranmış biber eklenir.
- Et kavrulup suyunu çekince salçası eklenir.
- Suyu süzülmüş nohut etin üzerine dökülür.
- Baharatları ve şeker eklenir.
- Üzerini basacak kadar sıcak suyu verilir.
- Ocağın altı kısılarak 2-3 saatte yavaş yavaş pişirilir . ( suyu özleşene kadar )
- Arasıra kontrol ederek suyu çekilmişse sıcak su eklenebilir.
- Yemek piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
- Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder