MALZEMELER
- 1 orta boy karnıbahar
- 300-400 gr kıyma
- 2 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 tane yeşil biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( arzu edilirse yarısı biber olabilir )
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- Muskat cevizi rendesi ( yarım çay kaşığı ) arzu edilirse.
- Tuz
- Üzeri için kaşar rendesi
- Karnınahar bıçakla ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
- Fırın kabına alınır.
- Tencereye kıyma ve yağ koyarak kavrulur.
- Soğan sarımsak ince kıyılıp eklenir.
- Doğranan biberi ekledikten sonra salça ve domates eklenir.
- Yarım çay bardağı sıcak su koyularak iyice pişirilir.
- Pulbiber ve karabiber eklenir.
- Tepsideki karnıbaharın üzerine dökülür.
- Beşamel sos için un ve yağ tencereye koyularak biraz kavrulur.
- Pembeleşmeden süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılıp muskat ve tuz eklenir.
- Fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine yayılır.
- Üzerine kaşar serperek 200 derecelik sıcak fırına sürülür.
- Üzeri kızarana kadar 15 fırında bekletilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
En sevdiğin 10 yemeği say deseler herhalde ilk beşe girer bu yemek. Süper görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilGerçektenmi Deyyan maalesef bizim evde çok seven yok ama bende kılıktan kılığa sokarak yedirme mücadelesi veriyorum...Ama herkese yedirmeyi başardım : )
YanıtlaSil