MALZEMELER ( PANDİSPANYA İÇİN )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 portakal kabuğu
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
Diğer malzemeler
- 1 portakalın suyu
- 1 paket pasta kreması ( yoksa bir poşet krem şanti bir su bardağı süt ile )
- 1 kg balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 kase ceviz
- Üzerini süslemek için ( ayrıyeten ) bir poşet krem şanti bir çay bardağı süt ile
- Süsleme boncukları ve isterseniz antep fıstığı
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurta çırpılarak köpürtülür.
- Un , nişasta , kabartmatozu , vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenerek biraz karıştırıp yuvarlak kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık bir saat pişirilir . ( fırına göre değişebilir pişmesi )
- Balkabağı aynı tatlı yapımındaki gibi doğrayarak üzerine bir bardak şeker atıp pişirilir.
- Soğuduktan sonra bir süzeğe alıp süzdürülür.
- El blenderiyle ezilir.
- Pasta kreması üzerindeki tarife göre pişirilmeden hazırlanır.
- Kabak püresiyle krema birlikte biraz daha çırpılır.
- On onbeş dakika kadar dolapta bekletilir.
- Pandispanyanın arası kesilerek üzerlerine portakal suyu gezdirilir.
- Kabaklı kremanın yarısı pandispanyanın arasına sürülür.
- Üzerine iri kesilmiş ceviz serpilir.
- Diğer kapak pandispanya kapatarak elinizle biraz bastırılır.
- Pastanın her tarafı kabaklı kremayla kapatılır.
- Bir poşet şantiyle bir çay bardağı süt çırpılıp süsleme aletiyle üzeri süslenir.
- Boncuk fıstık ne arzu edilirse süslenir .
- Buzdolabında birkaç saat ( bir gece beklese daha iyi ) bekler.
- Afiyet olsun...
Teyze'ci muhtesem gorunuyor en kisa zamanda deniyecegim:))) beli bir kac gun icinde bi dogum gunu pastasi olarak bile olabilir:)))
YanıtlaSilTesekkurler begenin icin bencede dene hic pisman olmazzsin . Balkabaginin en guzel kilik degistirmis hali desek yalan olmaz : )
YanıtlaSil