MALZEMELER
- 1 su bardağı su ( 200 ml )
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 2 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 vanilya
YAPILIŞI
- Un ve tereyağını bir tencereye koyarak kaynatılır.
- Unu yavaş yavaş altı kısılı olarak sürekli karıştırıp dökülür.
- Tahta kaşıkla hamur kendini toparlayana kadar yaklaşık beş dakika karıştırılır. ( karıştırılmazsa güzel kabarmaz )
- Kendini toparlayan hamuru bir kenara alarak soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak önce onu mikserle yedirip sonra ikinci kırılır.
- Üçüncü yumurtada mikserle yedirdikten sonra bırakılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Tatlı kaşığıyla hamurdan alıp ikinci bir tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye küçük toplar yapılıp konur.
- Yaklaçık 25 kadar top yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şişip üzeri kızarmış top olana kadar bekletilir.
- Çıkarıp soğutulur.
- Muhallebisi kaynatılır.
- Biraz mikserlenir.
- Vanilyası eklenir.
- İster krem pompasıyla delik açarak sıkılır isterseniz arasını keserek kreması doldurulur.
- Çikolata sosunu tarifine göre önceden pişirip soğutulur.
- Servis yapmadan 15 dakika önce profiterolün üstüne bolca sos dökülerek servis yapılır.
- Afiyet bal olsun efendim...
bu haftaki tatlı hakkımı allahtan eklerden yana kullanmışım:)
YanıtlaSilEvet Allah tan yoksa nolurdu bilmem...Eklerden guzel tatli varmi yaa...
YanıtlaSil