18 Aralık 2011 Pazar

Profiterol

  Yapımını çok severim profiterol ve ekler pastanın ... Birgün  inşaallah ekleride yapmayı düşünüyorum...Misafir geleceği için o kadar acele yaptım ki yapılış aşamalarını çekme fırsatım olmadı ...




MALZEMELER

  1. 1 su bardağı su ( 200 ml )
  2. 1 su bardağı un
  3. 3 yumurta
  4. 125 gr tereyağı
Kreması için

  1. 2 buçuk su bardağı süt
  2. 3 yemek kaşığı un
  3. 1 buçuk çay bardağı şeker
  4. 1 yumurta
  5. 1 vanilya
Üzerine dökmek için 1 paket hazır çikolata sos



YAPILIŞI

  • Un ve tereyağını bir tencereye koyarak kaynatılır.
  • Unu yavaş yavaş altı kısılı olarak sürekli karıştırıp dökülür.
  • Tahta kaşıkla hamur kendini toparlayana kadar yaklaşık beş dakika karıştırılır. ( karıştırılmazsa güzel kabarmaz )
  • Kendini toparlayan hamuru bir kenara alarak soğuyana kadar bekletilir.
  • Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak önce onu mikserle yedirip sonra ikinci kırılır.
  • Üçüncü yumurtada mikserle yedirdikten sonra bırakılır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  • Tatlı kaşığıyla hamurdan alıp ikinci bir tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye küçük toplar yapılıp konur.
  • Yaklaçık 25 kadar top yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şişip üzeri kızarmış top olana kadar bekletilir.
  • Çıkarıp soğutulur.
  • Muhallebisi kaynatılır.
  • Biraz mikserlenir.
  • Vanilyası eklenir.
  • İster krem pompasıyla delik açarak sıkılır  isterseniz  arasını keserek kreması doldurulur.
  • Çikolata sosunu tarifine göre önceden pişirip soğutulur.
  • Servis yapmadan 15 dakika önce profiterolün üstüne bolca sos dökülerek servis yapılır.
  • Afiyet bal olsun efendim...

2 yorum:

  1. bu haftaki tatlı hakkımı allahtan eklerden yana kullanmışım:)

    YanıtlaSil
  2. Evet Allah tan yoksa nolurdu bilmem...Eklerden guzel tatli varmi yaa...

    YanıtlaSil