MALZEMELER ( muhallebi için )
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker ( 200 gr lık )
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 100 gr tereyağı
- 2-3 parça damla sakızı yoksa 2 vanilya
- 3 yumurta sarısı
- Yaklaşık bir kilo kabak
- 2 su bardağı şeker ( veya daha az da olabilir )
- 1 su bardağı elde doğranmış ceviz
- 3 yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Balkabağı doğranır üzerine şekeri atılarak bir iki saat bekletilir.
- Yarım çay bardağı su eklenerek ( eğer yeterince sulandıysa suya gerek yok ) kaynatılır.
- Şerbeti koyulaşıp kabaklar pişince ocak kapatılıp tencerenin ağzı açık soğutulur.
- Kare fırın kabının içine ezilerek konur.
- Üzerine ceviz serpilir.
- Tencereye yağ konur.
- Şeker ve un eklenerek karıştırılır.
- Sütü eklenerek tel ile karıştırılır.
- Damla sakızı eklenir.
- Ayrı bir yerde çırpılan yumurta sarılarını muhallebiye ekleyerek kıvamına gelene kadar pişer.
- Bir kenara alarak ılıyınca mikserle 5-10 dakika çırpılır.
- Tepsideki balkabağının üzerine dökülür.
- Yumurta beyazlarının üzerine bir çimdik tuz atarak mikserle çırpılır.
- Biraz kabarınca pudra şekeri ekleyerek kar haline gelene kadar pişirilir. ( iyice mikserlenmez ise yumurta kokabilir )
- Tepsideki soğuyan muhallebinin üzerine kaşık yardımıyla yavaş yavaş pofuduk doku yerleştirilir. ( fazlaca düzeltmeden )
- Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir . ( dikkat edin çok çabuk yanabiliyor )
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletilir .
- Soğuyunca kesilerek servis yapılır.
YİNE NOT tepsi yerine tek tek fırına dayanaklı kaplara yerleştirerek te yapılabilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder