MALZEMELER
- 1 litre süt
- 3 yumurta
- 1 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- 100 gr tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Yumurtaların akı ayrılıp alınır.
- Diğer malzemeler çırpma teliyle karıştırarak pişirilir.
- Ilımaya bırakılır.
- Yumurta aklarına bir çimdik tuz atarak mikserle kar haline getirilir. ( tuz çok az atılır iyi köpürmesi için )
- Hafif ılımış kremaya yumurta köpüğü yavaçca eklenerek tekrar ocağa konulup bir iki taşım daha kaynatılır.
- Vanilya eklenir.
- Kepçeyle kaselere veya kuplara koyarken yüksekten köpürterek dökülür.
- Buzdolabında soğuyana kadar dinlendikten sonra üzerlerini süsüleyerek servis yapılır.
- Köpük tadındaki hafif tatlımızı eminim çocuklarınız da bayılarak yiyecektir.
- Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder