MALZEMELER ( yaklaşık 25 tane )
- 2 yumurta
- 1 paket muzlu puding
- 1 buçuk su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı kadar un ( göz kararı )
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 125 gr tereyağı ( yarım paket )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( küçük tip bardak )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Yumurtalar mikserle köpürtülür.
- Bütün malzemeler karıştırarak hamur elde edilir.
- Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlanır.
- Üzerlerine bıçak yardımıyla küçük çarpı şeklinde çizik atılır ki pişerken daha güzel çatlasın diye.
- Yağlanmış tepsiye dizilerek ısınmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişrilir.
- Eğer çikolatalı olmasını isterseniz bir parça çikolatayı benmari usulü eriterek iğneyle deldiğimiz buzdolabı poşetine koyarız.
- Kurabiyelerin üzerine yavaşca gezdirerek soğutulur.
- Yanınızda bir dostunuz da olursa ikindi çaylarınız da afiyetle yersiniz.
- Kolay gelsin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder