MALZEMELER
- 6 tane yufka
- 1 kase yoğurt
- 2 yumurta
- 250 gr tereyağı veya margarin ( ben tereyağı kullanıyorum )
- İnce rendelenmiş peynir yaklaşık bir yemek tabağı kadar ( yarısı kaşar yarısı beyaz peynir )
- Yufkalar tek tek açılır.
- İçine yukarıdaki malzemeler karıştırarak sürülür.
- Altı yufka da bu şekilde üst üste harç sürülerek tamamlanır.
- Kocaman bir rulo halinde sarılır.
- İkiye kesilerek bir tepsiye alınır.
- Bir gece buzlukta bekletilir.
- Sonra buzluktan çıkararak rulo pasta gibi dilimlenir.
- Dilimler yağsız tepsiye yatırılarak dizilir.
- Önceden ısıtılımş fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
- Sıcakken servis yapılır.
tarife patates eklemeyi unutmuşunuz...
YanıtlaSilUnutmadım bu patatesli olandan değil.selamlar
SilTarifinizi denedim.Çok beğendim.Bloğumda paylaşmak için izninizi rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilYayinlanan her tarifi alip yayinlayip birde sorunca zaten bu tarif benimdi diyen yemek bloglarindan sonra izin isteme nezaketinde bulundugunuz icin cok tesekkur ederim.Kaynak belirterek tabiki alabilirsiniz paylasabilirsiniz.Ayrica begeniniz icin tesekkurler.Selam ve sevgiler...
Sil