MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN MALZEME
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ( belki biraz daha fazla )
- 5-6 tane soğan
- 100-150 gr kadar kıyma
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- Biraz karabiber ve tuz
Üzeri için yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi karıştırılarak normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir . ( ben robotta yoğuruyorum )
- Hamur bir yerde bir saat kadar dinlendirilir.
- Soğan ince kıyılarak sıvıyağla birlikte kavrulur.
- İçine kıyma konulurak kavrulmaya devam edilir.
- Ocağın altı kapatılınca bolca pulbiber ve susam eklenir.
- Hamurdan bir avuç dolusu bir beze alarak diğer hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır . ( pizza hamurunun iki kat kalınlığında )
- İç harç ılımış bir şekilde hamurun üzerine eşit olarak yayılır.
- Önceden ayırdığımız küçük bezeyi açarak üzerine kapatılır.
- Oda sıcaklığında bir saat tepsi mayası için bekletilir.
- Üzerine yumurta sarısı bir kaşık sıvıyağ ve susam serpilir.
- Fırından çıkan tepsinin üzerine sofra bezi kapatarak yarım saat kadar dinlendirilir .
- Bıçakla keserek ılık servis yapılır.
- Pamuk gibi olan biberli ekmeğinizi emin olun bir yiyen üç daha yiyecektir .
- Afiyetler olsun şifa olsun efendim ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder