MALZEMELER ( 3 fincan için )
- Yarım ml süt ( 2 buçuk su bardağı )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu ( tepeli )
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası ( tepeli )
- 1 vanilya
- Tarçın
YAPILIŞI
- Tarçın hariç diğer malzemeler tencereye konur.
- Sürekli karıştırarak pişirilir . ( eğer karışmazsa çok çabuk dibine tutar )
- Ocağı kapattıktan sonra vanilya eklenir .
- Fincanlara döktükten sonra üzerine bolca tarçın serpilir.
- Eğer isterseniz fincana dökmeden önce tarçını karıştırıp da servis yapılabilinir.
- Sıcak servis yapılır.
- Ustanız yanında tarçınlı zencefilli kurabiye önerir . ( blogda tarifimiz var )
- Afiyet olsun efendim ...
Şu anda burada aynen anlattığınız gibi soğuk bir kış günü, dışarıda lapa lapa kar yağıyor. pencerenin önündeki masamda yazı yazıyorum. Birden salebi görünce içim ısındı. Hele bir şey eksik diyordum:) Hemen mutfağa gidiyorum ve yapıyorum, hatırlattığınız için teşekkürleerr:)
YanıtlaSilDeyyancım inan bu kaydı yaparken sen geldin aklıma . Pencerenin önü ve berjer koltuklar . Afiyetler olsun canım ...
YanıtlaSil