25 Aralık 2011 Pazar

Ev Usulü Salep

   Salep denilince ilk akla gelen kar , soğuk , kış , tatil günü ve tabi ki yanında olan sevgi dolu insanlar ...Genel de bizim yaşadığımız yerlerde salep bulma imkanı biraz zayıf . Marketlerde salep aromalı içecekler var . Var da çok tatsız ve suni oluyor . Salep ana maddesi aktardan alınıp evde yapılabilinir . Benim bu gün ki tarifim hiç buna ihtiyaç duymayacak şekilde çook lezzetli , pratik ve aynısı . Gerçeğini aratmayan cinsten . Bu gün de pazar olduğuna göre haydi hanımlar kalkıp yapıverin sıcacık bir salep ...



MALZEMELER ( 3 fincan için )


  1. Yarım ml süt ( 2 buçuk su bardağı )
  2. 3 yemek kaşığı toz şeker
  3. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ( tepeli )
  4. 2 tatlı kaşığı mısır nişastası ( tepeli )
  5. 1 vanilya 
  6. Tarçın
YAPILIŞI

  • Tarçın hariç diğer malzemeler tencereye konur.
  • Sürekli karıştırarak pişirilir . ( eğer karışmazsa çok çabuk dibine tutar )
  • Ocağı kapattıktan sonra vanilya eklenir .
  • Fincanlara döktükten sonra üzerine bolca tarçın serpilir.
  • Eğer isterseniz fincana dökmeden önce tarçını  karıştırıp da servis yapılabilinir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Ustanız yanında tarçınlı zencefilli kurabiye önerir . ( blogda tarifimiz var )
  • Afiyet olsun efendim ...

2 yorum:

  1. Şu anda burada aynen anlattığınız gibi soğuk bir kış günü, dışarıda lapa lapa kar yağıyor. pencerenin önündeki masamda yazı yazıyorum. Birden salebi görünce içim ısındı. Hele bir şey eksik diyordum:) Hemen mutfağa gidiyorum ve yapıyorum, hatırlattığınız için teşekkürleerr:)

    YanıtlaSil
  2. Deyyancım inan bu kaydı yaparken sen geldin aklıma . Pencerenin önü ve berjer koltuklar . Afiyetler olsun canım ...

    YanıtlaSil