17 Aralık 2011 Cumartesi

Püreli Tavuk Rulosu

     Tavuk , patates , mantar gibi malzemelerle zannedersem sonsuza kadar yemek üretilebilinir . Bunu hep derim . Bugün ki tarif de öylesine gelişti muhteşem oldu . Dışı çıtır çıtır tavuk içi yumuşacık püre . Kızarmasına rağmen  dışına bolca kullanılan galeta sebebiyle zannedildiği gibi yağlı da olmuyor ...



MALZEMELER


  1. 6 parça  açılarak fileto haline getirilmiş tavuk göğsü ( kasabınıza yaptırabilirsiniz )
  2. 2 yumurta
  3. 1 kase rendelenmiş  kaşar
  4. 1 kase galeta unu
  5. 3 orta boy patates
  6. 1 çay bardağı süt
  7. Kızartmak için sıvıyağ
  8. Tuz ve karabiber
YAPILIŞI

  • Tavuk eğer açılmamışsa göğüs etini bıçak yardımıyla açılabilinir.
  • Fileto halindeki tavuğu et ezme aletiyle ezilerek yırtmadan incecik yapılır. ( alet yoksa çay bardağının altı kullanılabilinir )
  1. Tuz ve karabiber serpilerek bir kenara alınır.
  2. Patates soyularak yemeklik gibi iri bir şekilde doğranır.
  3. Tencereye sıcak su ve tuzla on dakikada haşlanır . ( bu şekilde çok pratik oluyor )
  4. Bir süzeğe alınarak suyu süzdürülür .
  5. Patates ezme aletiyle ezilir.
  6. İçine süt dökülerek püre haline getirilir.
  1. Tavukların üzerine birer parça kaşar serpilir.
  2. Üzerine püre yayılır .
  1. Kenarları hafif içe bükerek geniş bir rulo haline getirilir.
  2. Hepsi bu şekilde sarılır.
  3. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galetaya bolca batırılır.
  1. Tavaya yağ konularak iyice kızdırılır.
  2. Tavukları nar gibi olana kadar uzun süre kızartılır . ( yoksa içi çiğ kalır )
  3. Havlu peçeteye alınarak fazla yağı alınır .
  1. Marul eşliğinde servis yapılabilinir . ( bugünler de Bakü de marul pek az  bulunduğu  için sade olarak servis yaptım )
  2. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder