MALZEMELER
- 6 parça açılarak fileto haline getirilmiş tavuk göğsü ( kasabınıza yaptırabilirsiniz )
- 2 yumurta
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 1 kase galeta unu
- 3 orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Tavuk eğer açılmamışsa göğüs etini bıçak yardımıyla açılabilinir.
- Fileto halindeki tavuğu et ezme aletiyle ezilerek yırtmadan incecik yapılır. ( alet yoksa çay bardağının altı kullanılabilinir )
- Tuz ve karabiber serpilerek bir kenara alınır.
- Patates soyularak yemeklik gibi iri bir şekilde doğranır.
- Tencereye sıcak su ve tuzla on dakikada haşlanır . ( bu şekilde çok pratik oluyor )
- Bir süzeğe alınarak suyu süzdürülür .
- Patates ezme aletiyle ezilir.
- İçine süt dökülerek püre haline getirilir.
- Tavukların üzerine birer parça kaşar serpilir.
- Üzerine püre yayılır .
- Kenarları hafif içe bükerek geniş bir rulo haline getirilir.
- Hepsi bu şekilde sarılır.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra galetaya bolca batırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder