Bazı bölgeler kuymak adını da kullanmaktadır . Orjinal peynirle çok daha güzel olmaktadır. O peynire en yakın olanı telli kaşar veya dil peyniri olabilir. Yağ miktarı biraz daha fazla kullanılsada ben biraz az kullandım .
MALZEMELER
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek tabağı dolusu peynir . ( kaşar , telli kaşar veya dil peyniri )
- Tuz
- Tavaya tereyağı koyulur.
- Eriyince mısır unu eklenir.
- Tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.
- Rengi sararıp değişince sıcak su eklenir.
- Ocağın altı kısılarak yarı suyunu çekince peyniri eklenir.
- Eğer peynir telli peynirse telleri açılarak koyulur.
- Peynir eriyip tereyağının sarısı yüze çıkmaya başlayınca ocak kapatılır.
- Sıcakken servis yapılır.
- Mümkünse bakır tavada yapılıp tavayla servis yapılır.
- Soğuyunca asla ısıtarak yenmez.
- Afiyet olsun...
Kesinlikle süper görünüyor. Ben bütün Karadeniz boyunca bu kuymak veya mıhlama peşinde koştum ama anladığım kadarıyla onlar da daha bir mutabakata varmış değiller:)
YanıtlaSilBu arada da Karadenizde yapılan birçok yerden daha güzel olduğuna eminim:) Oralarda çok mıhlama yemiş biri olarak...
O zaman ben cok kafa yormayayim mihlamami kuymakmi.Yeni yemis test etmis biri olarak begenmene sevindim tesekkurler.
YanıtlaSil