4 Aralık 2011 Pazar

Mıhlama

   Karadenizin o muhteşem lezzetiyle buluşmaya ne dersiniz ? Tarife başlamadan önce şunu belirtmek isterim bir yemek ancak orjinal yerinde ve malzemesiyle  yapılanı en güzelidir . Biz ancak benzetebiliriz fikrindeyim : )
Bazı bölgeler kuymak adını da kullanmaktadır . Orjinal peynirle çok daha güzel olmaktadır. O peynire en yakın olanı telli kaşar veya dil peyniri olabilir. Yağ miktarı biraz daha fazla kullanılsada ben biraz az kullandım .




MALZEMELER

  1. 1 su bardağı mısır unu
  2. 1 buçuk su bardağı sıcak su
  3. 100 gr tereyağı
  4. 1 yemek tabağı dolusu peynir . ( kaşar , telli kaşar veya dil peyniri )
  5. Tuz
YAPILIŞI

  • Tavaya tereyağı koyulur.
  • Eriyince mısır unu eklenir.
  • Tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.
  • Rengi sararıp değişince sıcak su eklenir.
  • Ocağın altı kısılarak yarı suyunu çekince peyniri eklenir.
  • Eğer peynir telli peynirse telleri açılarak koyulur.
  • Peynir eriyip tereyağının sarısı yüze çıkmaya başlayınca ocak kapatılır.
  • Sıcakken servis yapılır.
  • Mümkünse bakır tavada yapılıp tavayla servis yapılır.
  • Soğuyunca asla ısıtarak yenmez.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Kesinlikle süper görünüyor. Ben bütün Karadeniz boyunca bu kuymak veya mıhlama peşinde koştum ama anladığım kadarıyla onlar da daha bir mutabakata varmış değiller:)
    Bu arada da Karadenizde yapılan birçok yerden daha güzel olduğuna eminim:) Oralarda çok mıhlama yemiş biri olarak...

    YanıtlaSil
  2. O zaman ben cok kafa yormayayim mihlamami kuymakmi.Yeni yemis test etmis biri olarak begenmene sevindim tesekkurler.

    YanıtlaSil