MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2-3 tane orta boy patates
- 2-3 tane orta boy havuç
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuzot ( eğer isterseniz )
- Yarım demet derotu
- Tencereye yağları koyarak eritilir.
- Havuç küçük küp şeklinde doğranıp yağa atılır.
- Arasıra karıştırarak kavrulur.
- Arkasından patates aynı şekilde doğranak havucun üzerine atılıp kavrulur.
- İkisi bir yerde kavrulduktan sonra bir saat önceden ılık suya ıslatılan pirinç yıkanıp eklenir.
- Beraber biraz kavrulur.
- Üzerine üç buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
- Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
- Pilava eklediğimiz suyun yarısı çekildiğinde yıkanmış bezelyeler üzerine eklenir . ( karıştırmadan )
- Eğer bezelye başta konulsaydı pilav yeşil renk alıyor buda hoş görünmüyor.
- Tamamen suyu çekilince ağzına kağıt peşete konularak dinlendirilir.
- Servis yapılırken üzerine kıyılmış dereotu serpilir. ( arzu edilirse )
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder