9 Aralık 2011 Cuma

Garnitürlü Pilav

  Özellikle davetler de et yemeklerinin yanına muhteşem oluyor . Aslında hazır kavanozdaki garnitürle de yapılsa da patatesi ve havucu kavurarak yapınca daha lezzetli oluyor . Bazan da ana yemek olarak  içine küçücük  kuzu eti doğrayarak yapıyorum .



MALZEMELER

  1. 2 su bardağı pilavlık pirinç
  2. 2-3 tane orta boy patates
  3. 2-3 tane orta boy havuç
  4. 1 su bardağı konserve bezelye
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 1 çay bardağı sıvıyağ
  7. 1 tatlı kaşığı tuzot ( eğer isterseniz )
  8. Yarım demet derotu
YAPILIŞI

  • Tencereye yağları koyarak eritilir.
  • Havuç küçük küp şeklinde doğranıp yağa atılır.
  • Arasıra karıştırarak kavrulur.
  • Arkasından patates aynı şekilde doğranak havucun üzerine atılıp kavrulur.
  • İkisi bir yerde kavrulduktan sonra bir saat önceden ılık suya ıslatılan pirinç yıkanıp eklenir.
  • Beraber biraz kavrulur.
  • Üzerine üç buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
  • Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
  • Pilava eklediğimiz suyun yarısı çekildiğinde yıkanmış bezelyeler üzerine eklenir . ( karıştırmadan )
  • Eğer bezelye başta konulsaydı pilav yeşil renk alıyor buda hoş görünmüyor.
  • Tamamen suyu çekilince ağzına kağıt peşete konularak dinlendirilir.
  • Servis yapılırken üzerine kıyılmış dereotu serpilir. ( arzu edilirse )
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder