26 Aralık 2011 Pazartesi

Mantar Kurabiye

   Yapımı çok pratik bir kurabiye tarifini  paylaşmak istiyorum . Hemde ağızda hıyır hıyır dağılan bir tat kesinlikle deneyin ...



MALZEMELER


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 su bardağı pudra şekeri ( 200 ml lik  bardak )
  3. 1 çay bardağı sıvıyağ
  4. 1 çay bardağı mısır nişastası
  5. 1 vanilya 
  6. 1 kabartmatozu
  7. Alabildiği kadar un
  8. Biraz kakao
YAPILIŞI

  • Tereyağını buzdolabından çıkarıp hemen kullanılır.
  • Kakao hariç bütün malzemeler bir kaba konulur.
  • Tereyağı bıçakla ince ince doğranır.
  • Hepsi birlikte yoğrulur.
  • Hamur pürüzsüz ve yumuşak olunca hemen şekil vermeye başlanır.
  • Önce hamurdan cevizden biraz küçük kopararak yuvarlanır.
  • Küçük bir kapak bulunur . ( ruj kapağı kadar ) Yada madensuyu şişesiyle de yapılabilinir .
  • Bir kaseye kakao konulup bu kapak içine batırılır.
  • Tek tek kurabiye hamurlarına batırılır.
  1. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşmeye başlarken alınır.
  2. Normalde beyazken alınmasına rağmen ben biraz pembeleştiriyorum tercih sizin .
  • Yanında çayla servis yapabilirsiniz .
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder