MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri ( 200 ml lik bardak )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
- Biraz kakao
YAPILIŞI
- Tereyağını buzdolabından çıkarıp hemen kullanılır.
- Kakao hariç bütün malzemeler bir kaba konulur.
- Tereyağı bıçakla ince ince doğranır.
- Hepsi birlikte yoğrulur.
- Hamur pürüzsüz ve yumuşak olunca hemen şekil vermeye başlanır.
- Önce hamurdan cevizden biraz küçük kopararak yuvarlanır.
- Küçük bir kapak bulunur . ( ruj kapağı kadar ) Yada madensuyu şişesiyle de yapılabilinir .
- Bir kaseye kakao konulup bu kapak içine batırılır.
- Tek tek kurabiye hamurlarına batırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder