15 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak

   Her ne kadar zeytinyağlı desem de bizim oralarda yani Adana da ekşili kabak denir bu yemeğe ...



MALZEMELER


  1. 1 kg yemeklik kabak 
  2. 2-3 tane soğan
  3. 4-5 diş sarımsak
  4. 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık pirinç
  5. 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  6. 1 yemek kaşığı toz şeker
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. Karabiber ve tuz
  9. 1 limon
  10. Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI

  • Pirinç ılık tuzlu suya ıslatılır.
  • Kabaklar kare kare doğranır .
  • Soğan yarım halka doğranarak tencereye yağ konup kavrulur.
  • Sarımsaklar eklenir.
  • Salça koyarak bir iki çevrilir .
  • Kabaklar eklenerek biraz kavrulur.
  • Pirincin suyunu süzerek kabağın üzerine dökülür.
  • Karabiber ve şekeri serpilir.
  • Pirinç hiç karıştırmadan 2 kahve fincanı sıcak su dökülür . ( eğer karışırsa dibine tutar )
  • Limon suyu dökülür .
  • Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Ocağı kapatınca hiç açamadan ılıyana kadar dinlendirilir.
  • Ilık servis yapılır.
  • Üzerine dereotu , taze nane ve maydanoz karışımı dökülebilir . ( veya bir tanesi de olabilir )
  • Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder