MALZEMELER
- 1 kg yemeklik kabak
- 2-3 tane soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber ve tuz
- 1 limon
- Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Pirinç ılık tuzlu suya ıslatılır.
- Kabaklar kare kare doğranır .
- Soğan yarım halka doğranarak tencereye yağ konup kavrulur.
- Sarımsaklar eklenir.
- Salça koyarak bir iki çevrilir .
- Kabaklar eklenerek biraz kavrulur.
- Pirincin suyunu süzerek kabağın üzerine dökülür.
- Karabiber ve şekeri serpilir.
- Pirinç hiç karıştırmadan 2 kahve fincanı sıcak su dökülür . ( eğer karışırsa dibine tutar )
- Limon suyu dökülür .
- Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocağı kapatınca hiç açamadan ılıyana kadar dinlendirilir.
- Ilık servis yapılır.
- Üzerine dereotu , taze nane ve maydanoz karışımı dökülebilir . ( veya bir tanesi de olabilir )
- Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder