MALZEMELER
- 500-600 gr kadar hindi biftek
- 500 gr mantar
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1-2 kaşık tereyağı
- Baharatlar
YAPILIŞI
- Hindi etleri iki parmak enliliğin de boyuna kesilerek tuz ve istediğiniz baharat eklenir . ( ben köri ve karabiber kullandım )
- Yanmaz tavaya 1 kaşık tereyağı koyup eritilir.
- Yağ eriyince hindi etleri konulur.
- Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar iki taraflı kızartılır. ( tencerenin kapağı kapalı olarak )
- Diğer tarafta tencereye mantarları doğrayarak koyup suyunu çekene kadar pişirilir .
- Ayrı bir tencerede bir kaşık un bir kaşığa yakın tereyağında kavrulur.
- Üzerine bir su bardağı soğuk süt ekleyerek çırpma teliyle karıştırılır.
- Tuz ve karabiber eklenerek muhallebi kıvamına getirilir.
- Önceden pişirilen mantarlar eklenir.
- Servis tabağına hindi dilimleri koyarak üzerlerine mantar sosu gezdirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder