MALZEMELER
- 1 paket hazır kuru siron
- 2 kalçalı but
- Tavuksuyu
- 1 kase
- sarımsaklı yoğurt
- 2 kaşık tereyağı
- Pulbiber arzuya göre nane
YAPILIŞI
- Tavuk tuz ve karabiberle haşlanır.
- Sudan çıkarılarak didiklenir.
- Siron hamurlarını kırmadan fırın kabına dizilir.
- Tavuğun suyu sironların üzerine dökülür. ( Üzerini kapatmayarak yarıda kalsın )
- Didiklenmiş tavuklar üzerine serilir.
- On dakika kadar suyunu çekmesi için sıcak fırında pişirilir.
- Fırından çıkan sironların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Tereyağı ve pulbiber eritilerek üzerine döküp servis yapılır.
- Eğer isterseniz tavuksuz da yapılabilir.
NOT , hazır siron yoksa iki versiyon hazırlanabilir.
- Hazır lavaş veya yufka ( ikiye keserek ) sıkıca rulo yapılır. İki parmak enliliğinde kesilir . Dikey şekilde tepsiye dizerek fırında kurutulur . Bu şekilde hazırlayıp tarife göre devamı yapılır.
- Un , tuz ve suyla hamur hazırlanarak yufka açılır . Yufkalar teflonda iki tarafı da pişirilir . Sıkıca rulo yapılarak iki parmak enliliğinde kesilir .Tepsiye dizerek üç dört gün bir tarafta bekletilip kuruması sağlanır . Kurutulmuş olan bu hamuru istediğin zaman kullanılabilir .
Bence süper görünüyor, ellerine sağlık Hülya ablacım.Ben araştırdım Karadenizde de bunu birbirlerinden çok farklı yapıyorlar.Çok değişik bir lezzet gerçekten kesinlikle denenmeli.
YanıtlaSilTesekkurler Deyyancim .Evet Karadenizde epey bir sekli var . Bir tur yalanci manti tadinda...
YanıtlaSilElinize sağlık Hülya Hanım. Deyyanla beraber almıştık sironu.
YanıtlaSilSizin yaptığınız, bana anlatılan tariften çok daha güzel görünüyor. en kısa zamanda ben de bu şekilde deneyeceğim.
Gerçektenmi o zaman da sizin de ellerinize sağlık diyeyim . Her zaman aldığım tarifi ana hatları hariç biraz kendimce değiştirerek yapmazsam içime sinmiyor . Deneyin güzel oluyor . Sevgilerimle...
YanıtlaSil