23 Aralık 2011 Cuma

Açma

   Bugün yaptığım dumanı üstünde açmalarımı paylaşmak istiyorum...



MALZEMELER  ( 18 tane )


  1. 125 gr erimiş soğumuş tereyağı
  2. 2 çay bardağı süt
  3. 1 .çay bardağı sıvıyağ
  4. 1 çay bardağı su
  5. 3 yemek kaşığı toz şeker
  6. 2 tatlı kaşığı tuz
  7. 4 tatlı kaşığı toz maya ( veya diğer maya )
  8. 1 çay kaşığı mahlep ( arzu ederseniz )
  9. 1 yumurta akı içine sarısı dışına
  10. Alabildiği kadar un
  11. Üzerine kullanmak için haşhaş veya susam
YAPILIŞI

  • Hamur yoğrulup bir saat kadar dinlendirilir . ( ben ekmek robotunda yoğuruyorum )
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elinde yuvarlanır.
  • Hamura düğüm atar gibi itinayla kıvırılır.
  • Yağlanmış tepsiye koyarak bir saat dinlandirilir.

  • Bir saat dinlendikten sonra yumurta sarısına 1 kaşık sıvı yağ koyup sürüklür.
  • Üzerine haşhaş atılır.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder