MALZEMELER ( 18 tane )
- 125 gr erimiş soğumuş tereyağı
- 2 çay bardağı süt
- 1 .çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı toz maya ( veya diğer maya )
- 1 çay kaşığı mahlep ( arzu ederseniz )
- 1 yumurta akı içine sarısı dışına
- Alabildiği kadar un
- Üzerine kullanmak için haşhaş veya susam
YAPILIŞI
- Hamur yoğrulup bir saat kadar dinlendirilir . ( ben ekmek robotunda yoğuruyorum )
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elinde yuvarlanır.
- Hamura düğüm atar gibi itinayla kıvırılır.
- Yağlanmış tepsiye koyarak bir saat dinlandirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder