8 Aralık 2011 Perşembe

Yoğurtlu Buğday Çorbası

   Anadolu çorbası desek yalan olmaz çünkü iç Anadolu da heryerde yapılan bir çorba . Aslında bizim oralarda buğday yerine döğme denir yani döğme çorbası...Ben bir de ayrıyeten süt ekleyerek yapıyorum...



MALZEMELER

  1. Yarım su bardağı buğday
  2. 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  3. 1 su bardağı süt
  4. Yarım kilo yoğurt
  5. 3 yemek kaşığı un
  6. 1 yumurta
  7. 1 kaşık teryağı
  8. 1 kaşık sıvıyağ
  9. 1 tatlı kaşığı kurunane
  10. 1 tatlı kaşığı pulbiber ( arzu ederseniz )
  11. Biraz et suyu yada tavuksuyu
YAPILIŞI

  • Buğday sıcak su eklenerek açılana kadar haşlanır.
  • İçine haşlanmış nohut eklenir.
  • Ayrı bir yerde yoğurt , süt , un ve yumurta iyice çırpılır.
  • Kaynamakta olan tencereye çırpma teliyle karıştırarak eklenir.
  • Kaynayıp kıvamını alınca ocak kapatılır.
  • Yağ , nane ve biber eritilerek servis yaparkan tabaklara gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder