MALZEMELER
- Yarım su bardağı buğday
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı süt
- Yarım kilo yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 kaşık teryağı
- 1 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kurunane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber ( arzu ederseniz )
- Biraz et suyu yada tavuksuyu
- Buğday sıcak su eklenerek açılana kadar haşlanır.
- İçine haşlanmış nohut eklenir.
- Ayrı bir yerde yoğurt , süt , un ve yumurta iyice çırpılır.
- Kaynamakta olan tencereye çırpma teliyle karıştırarak eklenir.
- Kaynayıp kıvamını alınca ocak kapatılır.
- Yağ , nane ve biber eritilerek servis yaparkan tabaklara gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder