MALZEMELER
- 1 küçük boy kabak
- 1 tane pırasa ( yoksa 3 dal yeşil soğanda olabilir )
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Kıyılmış maydanoz , dereotu veya taze kişnişten biri ( tercih sizin )
- Et yada tavuk suyu ( yoksa tablette olabilir )
- Tane karabiber ve tane kişniş
Sebzeleri arzunuza göre değiştirebilirsiniz.
YAPILIŞI
- Soğan incecik kıyılıp sıvıyağla birlikte tencerede hafif kavrulur.
- Sebzeler rendelenip soğana eklenir.
- Pırasa ince kıyılıp sebzelere eklenerek biraz karıştırarak kavrulur.
- Sebzeleri örtecek kadar sıcak su dökülür.
- Tane kişniş ile tane karabiber atılır . ( 5-6 şar tane )
- Biraz kaynayınca etsuyu eklenir.
- 15-20 dakikada sebzeler yumuşacık olur.
- Ocaktan alınıp el blenderiyle çırpılır. ( eğer diri olsun isterseniz blenderden geçirmeye de bilirsiniz )
- Tereyağı bir tavaya konularak un kavrulur.
- Biraz pembeleşmeye başlayınca üzerine 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 çay bardağı su eklenir.
- Çırpma teliyle iyice açtıktan sonra tencereye eklenerek birlikte bir taşım kaynatılır.
- Sıcak servis yaparken üzerine kıyılmış yeşillik serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder