MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 limon suyu ( 1 su bardağından biraz az )
- 3 su bardağı su
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker ( aslında 1 buçuk su bardağı kullanılmıştı siz damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz )
YAPILIŞI
- Limon yıkanarak ince rendeden rendelenir.
- Tencerenin içine yumurta kırılarak iyice çırpılır.
- Tereyağı hariç bütün malzemeler konularak karıştırılır.
- Ocağa konularak muhallebi gibi pişirilir.
- Koyulaşınca kapatarak yağı eklenir.
- Biraz ılıyınca 2-3 dakika mikserlenerek kaselere dökülür.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra üzerini limon dilimleri ve hindistan ceviziyle süsüleyerek servis yapılır.
- Rahat bir koltuğa oturup elinize limon tatlınızı alırsınız . Bir kaşık yediğinizde inanın boynunuza çiçek takılı Karayip adalarına gitmiş gibi serinliği hissederseniz şaşmayın . Bu da ustanızdan küçük bir uyarıdır.
Afiyetler olsuuunnn....
çok harika
YanıtlaSilTeşekkürler,selamlar...
Sil