Bizim oralarda Adana da karışık kızartma denilse de zannedersem Antalya da bu ismi almaktadır . Her neyse ben bugün yağda kızartmak yerine daha diyetik bir kızartma olsun diye fırın tepsisine doğrayıp üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek fırında pişirdim . Lezzetinden birşey kaybetmeden kızartma tadı oluyor . Siz nasıl yapmak isterseniz artık öyle yaparsınız .
MALZEMELER
- 2 kabak
- 3 patlıcan
- 2 patates
- 3-4 tane yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 tane olgun domates
- Kızartmak için zeytinyağı
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
- Kabak , patlıcan ve patlıcan küçük küp doğranıp kızgın yağda kızartılır . ( önce patates sonra kabak ve patlıcan )
- Biberler ayıklanıp küçük doğranarak kızartılır.
- Servis tabağına alınır.
- Sarımsak ezilip tencereye konulur.
- 1-2 kaşık zeytinyağında biraz kavrulur.
- Kabuğu soyulup küçük doğranan domatesler eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur.
- Limonsuyu ve şeker eklenir.
- Servis tabağındaki kızartmaya hazırladığımız sos gezdirilir.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak yada soğuk olarak servis yapılabilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder