13 Aralık 2011 Salı

Patlıcanlı Dip Sos

   Çok lezzetli olan bu tarifi Lezzet dergisinde görüp yaptım...



MALZEMELER

  1. 5 tane bostan patlıcan ( yaklaşık bir kilo )
  2. 2 yemek kaşığı limon suyu
  3. 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 3 dal taze kişniş
  6. 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  7. Tuz ve pulbiber
  8. Bir paket mısır cipsi
YAPILIŞI

  • Patlıcanlar közlendikten sonra bir kaşık yardımıyla içi boşaltılır.
  • Üzerine  limon  dökülerek bir kenara alınır.
  • Pulbiber hariç diğer bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra patlıcana eklenir.
  • Servis yaparken üzerine pulbiber serpilir.
  • Mısır cipsiyle birlikte yada pita ekmeğiyle servis yapılır.
NOT eğer süzme yoğurdunuz yoksa bir iki saat önceden iki kat katlanmış mutfak kağıt havlunun üzerine yoğurt alınırak bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder