MALZEMELER
- 4-5 tane orta boy haşlanmış patates
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Bulgurun üzerine bir su bardak kadar sıcak su dökülüp ıslatılır.
- Patates ezilip püre haline getirilir.
- Pul biber zeytinyağına ıslatılır . ( bu yağı kullanırken köftenin rengi daha güzel olmaktadır )
- Baharatlar küçük bir tabakta karıştırılır.
- Islanan bulgur ılıyınca salçalar ve patates konulur.
- Soğan ve sarımsak incecik kıyılır.
- Patates , salçalar , soğan ve bulgur iyice yoğurmaya başlanır ( çiğ köfte gibi )
- Köfte kıvamını tutunca baharatları eklenerek yoğurmaya devam edilir.
- Önceden ıslattığımız zeytinyağlı pulbiber de eklenir .
- En son maydanoz atılıp son bir karıştırılır.
- El ile sıkılarak servis tabağındaki marulun üzerine dizilir.
- Tercihen üzerine nar ekşisi gezdirilerek servis yapılır.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder