MALZEMELER ( 4 kişilik )
- 600-700 gr kadar derisiz kemiksiz tavuk eti ( ben göğüs kullandım )
- 2 kaşık terayağı veya sıvı da olabilir .
- 2-3 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı salçalık biber ( ben közlenmiş kullandım )
- 2 domates
- Kekik , karabiber , pulbiber , köri ve tuz ( bunlardan arzu etmediklerinizi kullanmazsınız )
- 4 tane lavaş ( bu Azerbaycan için ) Türkiye içinse 1 yufka diyebiliriz .
- Yufka yayılır.
- Üzerine kase konularak kaseden bir parmak kadar büyükce kesilir .
- Eğer Türkiye yufkası kullanıyorsak her çanak için iki kat yufka keselim ama eğer Azerbaycan daki lavaş ise tek kat yeterli olacaktır.
- Eğer kaseniz benim tabaklarım kadar genişse tabağın iç tarafına yerleştirilir yok eğer küçükse dış yüzeyine yağlayarak yerleştirilir . ( normal yufka iki kat olacağı için iki yufkanın arası da yağlanır )
- Ben iç kısmını yağlayıp yapıştırdığım için tabağı düz olarak kullandım eğer dışına kullanılacaksa kase ters çevrilerek yağlanır .
- Önceden ısıtılımış 200 derecede çanaklar kızarıp çıtır olana kadar tutulur.
- Sonra kaselerden çıkararak soğutulur.
Tavuğun Yapılışı
- Tavuk küp şeklinde doğranır.
- Tavaya yağ konularak tavuklar eklenir .
- Kapağını kapatmadan arasıra karıştırarak harlı ateşte kavrulur.
- Tavuk suyunu çekip kızarınca ayıklanmış iri doğranmış biber eklenir .
- Bir iki karıştırdıktan sonra domates ve baharatları eklenir.
- Domates eklenince çok kavrulmaz suyunu çekince ocak kapatılır.
- Kaselere paylaştırarak servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder