MALZEMELER
- Yarım kilo kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı ( köfteyi kızartmak için )
- 10 gr tereyağı
- 200 ml krema
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 200 gr etsuyu
Üzeri için
- 1 kırmızı biber
- Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Soğan rendeleyip karabiber kıyma ile karıştırılır.
- Yumurta , süt , un , tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
- Kıymadan parçalar koparıp top şeklinde yuvarlanır.
- Bir tepsiye dizerek dondurucuda bir saat bekletilir.
- Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alarak ısıtıp köfteler kızartılır.
- Köfteleri tavadan alınca aynı yağın üzerine tereyağı eklenir.
- Et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakılır
- Nişastayı ıslatacak kadar süt koyarak sulandırıp karışıma eklenir.
- Beş dakika kaynatılır.
- Krema tuz ve karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirilir.
- Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alınır.
- Üzerine küp doğranmış kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz serilerek sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder