MALZEMELER ( YAKLAŞIK 35 KURABİYE İÇİN )
- 1 portakal suyu ( yaklaşık yarım su bardağı )
- 2 portakal rendesi ( ince kısmıyla )
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 150 gr oda sıcaklığındaki tereyağı
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı )
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- Üzerini batırmak için toz şeker
YAPILIŞI
- Un ve kabartmatozu hariç bütün malzemeler karıştırılır.
- Un ve kabartamatozunu eleyerek karıştırılır.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurda parçalar kopararak tabağın içine konulan şekere batırılır.
- İçine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirilir.
- Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder