9 Aralık 2011 Cuma

Portakallı Kurabiye

    Yapımı zahmetsiz uğraştırmayan bir kurabiye . Hani şöyle kapıdan girerken mis gibi kokusuyla anneee kurabiyemi yaptın dedirtecek cinsten ...




MALZEMELER ( YAKLAŞIK 35 KURABİYE İÇİN )

  1. 1 portakal suyu ( yaklaşık yarım su bardağı )
  2. 2 portakal rendesi ( ince kısmıyla )
  3. 1 yumurta
  4. 1 su bardağı pudra şekeri
  5. 1 yemek kaşığı yoğurt
  6. 1 çay bardağı sıvıyağ
  7. 150 gr oda sıcaklığındaki tereyağı
  8. Alabildiği kadar un  ( yaklaşık 4 su bardağı )
  9. 1 kabartmatozu
  10. 1 vanilya
  11. Üzerini batırmak için toz şeker

YAPILIŞI

  • Un ve kabartmatozu hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  • Un ve kabartamatozunu  eleyerek karıştırılır.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurda parçalar kopararak tabağın içine konulan şekere batırılır.
  • İçine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirilir.
  •  Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder