Annem bu tarifi gazeteden keserek denemiş çok beğenilmişti . Hatta bayramlar da annem yapar biz gururla gelen giden konuklara ikram ederdik . Hatta kürdan bile batırırdım .İsmi son zamanlardaki gibi yazılışı başka okunuşu başka ejnebi değil alaturkaydı tabi . Şimdi bunlar galiba truffle sınıfına terfi ettiler ...Resimde görüldüğü gibi kutusunu da içindekini de sevgiyle hazırladım . Yarın arkadaşa götürmek üzere dinleniyorlar...
MALZEMELER
- 250 gr pötibör bisküi
- 250 gr pudra şekeri ( 1 buçuk su bardağı )
- 150 gr ceviz ( 1 su bardağı )
- 80-100 gr lık bitter çikolata ( orjinalinde yoktu ben ekledim )
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 3 tatlı kaşığı kakao
- Üzerini batırmak için 1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Tereyağı tavaya konularak eritilir.
- İçine çikolata parçalanarak ekleyip ocak kapatılır.
- Ilımaya bırakılır.
- Bisküi robattan geçirilerek un gibi yapılır.
- Pudra şekeri elenerek bisküiye eklenir.
- Ceviz robottan geçirilerek eklenir.
- Kakao ve çikolatalı yağ eklenir.
- İyice yoğurarak hamur haline getirilir.
- Yarım saat dolapta dinlendirilir.
- Dolaptan çıkan malzemeyi elinle cevizden küçük iri misket kadar alıp yuvarlanır. ( eğer yuvarlamada zorlanıyorsa 1-2 kaşık süt gezdirilebilir .)
- Tepsiye konulan hindistan cevizine bulanır.
- Servis kağıtlarına konularak en az yarım gün buzdolabında dinlendirilir.
- Afiyet olsun...Ağzınız tatlı olsun...
- Sizde benim gibi boşalan çikolata kutularını atmazsanız belki bir gün kutu yapımını da paylaşırım..
- Silikon tanacayla üzerlerine yapıştırdığım yenen pasta incileri...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder