MALZEMELER
- 6 tane milföy ( adam sayısına göre çoğaltılabilinir )
- 5-6 bağ ıspanak ( bu sayı Azerbaycan için Türkiye için bir bağ yeterli olcacaktır . Daha büyük olduğu için bağların )
- 2-3 tane yumurta
- 4-5 dilim pastırma ( yoksa sucuk salam veya kıyma gibi bir ürün de olabilir )
- Karabiber , pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz kaşar rendesi
- Ispanaklar yıkanıp doğranır.
- Tencereye sıcak su ve tuz konulur.
- Ispanaklar bu suya atılarak bir iki dakika bekletilip süzülür.
- Soğuduktan sonra elinizle iyice sıkarak su bırakılmaz ( normalde ıspanaklı börekte bu işlem yapılmaz ama bu börek milföyden yapıldığı için ıslatmasın diye )
- Ispanağa tuz biber ve pastırma incecik kıyılarak eklenir.
- Yumurtalar kırılıp çırpılır.
- Birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.
- Diğer yumurtalar iç harca eklenerek karıştırılır.
- Merdane yardımıyla kare milföy hamuru biraz büyütülür.
- Milföy hamurların ortasına harç koyulup yayılır.
- Resimde görüldüğü gibi mektup zarfı gibi kapatılır.
- Üçgen uçlar dışa doğru geri katlanırki bohçaların içi görünsün .
- Üzerlerine minik tereyağı parçaları konulur.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ıstılmış 180 derecelik fırına sürülür.
- Üzeri kızarınca kaşar rendesi serpilerek beş dakika daha fırında tutarak çıkarılır.
- Sıcak olarak servis yapılır.
- Afiyet olsun ... Sofranız misafirli olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder