18 Aralık 2011 Pazar

Karnıyarık Börek

  Epey bir zaman önce çeşit çeşit börekler yaparak derin dondurucuya koymuştum ... Sırayla çıkararak pişire pişire sıra buna geldi nihayet...Şuan eşim ve arkadaşlarına servis yaparak yayınlamaya oturdum ...Yapımı kolay ve dondurucuda hazır bekleyebilecek bir börek...



MALZEMELER ( 24 TANE BÖREK İÇİN )


  1. 4 tane yufka
  2. 1 su bardağı süt 
  3. 1 su bardağı sıvıyağ
  4. Yarım su bardağı su
  5. 1 yumurta
  6. 250 gr kıyma
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı ( veya sıvıyağ )
  8. 2-3 tane soğan
  9. 1-2 tane yeşil biber
  10. 1 tane kırmızı biber
  11. 1 kase kaşar rendesi
  12. Üzeri için domates , biber ve yumurta sarısı
YAPILIŞI


  • Kıyma bir tavaya konarak kavrulur . ( suyunu salarak tekrar çekene kadar )
  • Soğan incecik kıyılarak tereyağıyla birlikte kıymaya eklenir.
  • Biberler ayıklanarak doğranır.
  • Kıymaya eklenerek  hepsi birlikte kavrulur.
  • Tuz biber eklenerek ocak kapatılır.
  • Bir kenara alarak soğuyunca içine kaşar eklenir.
  • Süt , sıvıyağ , yarım bardak su  ve 1 yumurta bir kapta çırpılır.
  • Yufkanın biri yayılır.
  • Bu sıvıdan incecik sürülür.
  • İkinci bir yufka yayılır.
  • Yine sıvıdan sürülür.
  • Bıçak yardımıyla 12 parçaya kesilir . ( sigara böreğindeki gibi üçgen olarak )
  • Üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan konulur.
  • Diş uçları içe bükülerek kalın bir sigara böreği gibi biraz gevşek olarak sarılır.
  • On iki böreği bu şekilde sardıktan sonra diğer iki yufkada aynı işlemden geçirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekler dizilir.
  • Bıçak yardımıyla üzerine bir kesik yapılır .( İç harcı görünecek şekilde )
  • Bu açık kısma 1 dilim domates bir dilim yeşil biber konulur.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder