MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik ( 200 ml lik su bardağı )
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 vanilya
- 1 kase iri doğranmış ceviz
- Tarçın
YAPILIŞI
- Süt irmik ve şeker tencereye konup karıştırarak pişirilir.
- Üzeri lop lop olup kaynayınca ocağı kapatıp vanilyası eklenir.
- Silikon kek kalıbının içine cevizin yarısı itinayla yayılır.
- Tatlının yarısı kalıba dökülür.
- Kalan ceviz tatlının üzerine serpilir.
- Tatlının diğer yarısı kalıba dökülerek soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Eğer arzu edilirse tatlının yarısına kakao da eklenebilir.
- En az 3-4 saat sonra ( en iyisi bir gece beklemesi ) kalıp çevrilerek çıkarılır.
- Üzerine bol tarçınla servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder