26 Eylül 2011 Pazartesi

Tarçın - Zencefilli Kurabiye

       Bugün ki kurabiyemiz kapalı bir kavanozda o hıyır hıyır tazeleğini bir ay da kalsa koruyan cankurtaran bir tarif...Siz onun kara kuru ve çatlak göründüğüne bakmayın yüzü güzel olmayıpta ahlakı güzel insanlar gibidir desek yalan olmaz...Ölçüler iki tepsi normal ebatlarda yapıldığında yaklaşık otuz beş tane kurabiye içindir.Ben kurabiyeyi çok büyük sevmediğim için iri ceviz kadar yaptım elli tane oldu..Pek bereketli bir hamur olduğu için isterseniz yarı ölçü de yapılabilinir...Haydi yapımına geçelim hemen...



MALZEMELER
  1. 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 2 su bardağı mısır nişastası
  4. 4 su bardağı un
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı ( küçük tip bardak )
  6. 2 yemek kaşığı tarçın
  7. Yarım tatlı kaşığı toz zencefil ( isterseniz konmayada bilir )
  8. Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
  9. 1 yumurta  ( sarısı içine akı dışına )
  10. 1 paket kabartmatozu 
  11. 1 paket vanilya
  12. Üzeri için hindistancevizi
YAPILIŞI

  • Ceviz , hindistancevizi ve yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
  • Hamur kıvamına gelince ceviz eklenerek yoğrulur.
  • Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlanır.
  • Önce çırpılmış yumurta sonra hindistan cevizine tek yüzü batırılır.
  • Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. ( pişirilince çok gelişiyor ) 
  • Isıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca kapalı bir kaba alınır.
  • Yanında ıhlamur içmenizi tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun... 

3 yorum:

  1. Teyze'zim bu kurabiyene bayiliyorum gercekten agizda dagilan hiyir hiyir bir lezzet,yiyenler cok sanslilar afiyet bal,seker olsun:)))

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraf kompozisyonu ayrıca çok güzel olmuş bence. Artık profesyonel bir fotoğraf makinesi lazım bence.

    YanıtlaSil
  3. Sizin gibi fotograf isinden anlayan biri olarak kompozisyonumun begenilmesi beni mutlu etti.Tesekkur ederim...Insaallah o da olur birgun...

    YanıtlaSil