17 Ekim 2011 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta

  Merhabalar sevgili hanımlar ...Bugün yapmasını çok sevdiğim çocukluk tariflerimden birini hazırladım...Umarım beğenir yaparsınız...





MALZEMELER ( PANDİSPANYA )

  1. 4 yumurta 
  2. 1 su bardağı şeker 
  3. 1 su bardağı un 
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 1 vanilya , 1 kabartmatozu
MALZEMELER ( KREMA İÇİN )

  1. Yarım litre süt
  2. 2 yemek kaşığı tepeli un
  3. 4 yemek kasigi seker
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı 
  6. 1 vanilya
MALZEMELER

  1. 2 tane muz
  2. 1 çay bardağı içine koymak için damla çikolata ( isterseniz )
  3. 2 poşet krem şanti ( 1 buçuk su bardağı süt ile )
  4. Üzerini süslemek için benmari erimiş çikolata veya ne isterseniz.

YAPILIŞI

  • Pandispanya hazırlanır ( Önce yumurta şeker sonra kuru malzemeler )
  • Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen tepsiye dökülür. ( yaklaşık 30 cm lik )
  • Isınmış 170 dercelik fırında yaklaşık yarım saat pişer.
  • Krema hepsi birlikte pişirilerek muhallebi kıvamına gelince tereyağı konularak kapatılır ve soğutulur. ( iyice soğuyup katılaşmazsa pastanıniçine zor konulur )
  • Şanti sütle çırpılır dolaba konulur.
  • Fırından çıkan pandispanya kağıdıyla birlikte tepsiden alınır.
  • Yaklaşık 1 çay bardağı soğuk sütle ıslatılır. ( Özellikle kenarları )
  • Daha soğumasını beklemeden ıslak temiz bir tülbente sarılır rulo haline getirilir. ( tülbent deterjan kokmamasına dikkat edilir ) 
  • Tülbentle birlikte geri açılır.
  • İçine muhallebiden sürülür. ( muhallebinin yarıya yakını arttırılır )
  • Çikolata serpilir.
  • Muzlar uc ucuna dizilir.
  • Yavaşca muhallebisini taşırmadan kıvrılır rulo yapılır.
  • Rulo yaparken tülbentle birlikte yardım ederek. 
  • Bu şekilde 5- 10 dakika dolapta bekletilir. ( kendine gelmesi için ) 
  • Sonra dolaptan alınan pasta rulosunun üzerine kalan krema incecik sürülür.
  • Krem şantinin hepsi yavaş yavaş pastanın üstüne sıvanır. ( kremanın üzerine )
  • Üst süslemesi size ve hayal gücünüze  kalmiş .
  • Ben bir parça çikolatayı benmari usulü eriterek içine 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kaşık süt ile iyice çırparak üzerine akıttım.
  • Bir gece buzdolabında dinlenerek servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun... 

2 yorum:

  1. okuması kolay yapması zor

    YanıtlaSil
  2. Sevgili adsız ardadaş bu tür tariflerde bir iki defa yaptıktan sonra eminim daha kolay ve eliniz daha pratik olacak...Blogta daha kolay tarifler de mevcut ...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil