31 Mayıs 2014 Cumartesi

Susam & Tahinli Bisküvi

          Merhabalar sevgili canlar...Biliyorum uzuun süredir yoktum.Üst üste gelen engeller ve en tatlısı da Türkiye'den gelen miniklerim,misafirlerim...Bugün taa 7 mayıstan beri sizleri ihmal ettiğim uyarısıyla hemen lezzetli mi lezzetli bir kurabiyemi paylaşmak şart oldu dedim.Bu güzel kurabiyeyi veya bisküviyi merak ettiyseniz buyurun yapımına...



MALZEMELER


  1. 1 yumurta
  2. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  3. 1 vanilya
  4. 1 çay bardağı şeker
  5. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  6. 3 yemek kaşığı tahin
  7. 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  8. 2 buçuk su bardağı un(yarım bardağı yavaş yavaş kontrollü bir şekilde gerekirse eklenir)
  9. 150 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında beş dakika kadar bekletilmiş)
  10. Üzeri için bir paket çikolata(bitter veya sütlü)
YAPILIŞI

  • Üzeri için olan çikolata harici bütün malzemeler eklenerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
  • Üzerini streçle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir.
  • Hamuru merdaneyle ince açarak küçük bisküvi kalıbıyla kesilerek çıkarılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizilerek önceden ısınmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Çikolata benmari usulü eritilerek yağlı kağıttan külah yaparak ucu çok az kesilip hızlıca soğumuş bisküvilerin üzerine akıtılır.
  • Donunca kapalı bir kutuda muhafaza edilerek uzun süre tazeliğini muhafaza eder.
  • Afiyet olsun.
Ayrıca bu güzel tabağı bana hediye eden Semracıma teşekkür ederim ;)

3 yorum:

  1. Nefis bir kurabiye olmuş,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Nurşencim .

    YanıtlaSil
  3. Hülyacım tahinli lezzetler her zaman favorim olmuştur.
    Ellerine sağlık, nefis doğrusu!!!

    YanıtlaSil