3 Şubat 2015 Salı

Antep Fıstıklı İçli Kurabiye

    Dün uzun süredir aklımda olan ama bir türlü deneme fırsatı bulamadığım kurabiyemi yaptım.Doğaçlama yaptığım bu kurabiye nihayet hayat buldu .Gelen giden misafirlerime test ettirildi onay aldı.Bugünde kendilerinin fotoğraflarını hazırlayarak bir an önce sizinle de paylaşmak istedim.Size bir sır vereyim kesinlikle çok asil ve lezzetli oldular.Mutlaka deneyin derim...



MALZEMELER (HAMURU İÇİN) (30 tane)


  1. 1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri (içi dışı şeker olduğu için çok az kullandım)
  2. 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  3. 3 su bardağı un (200 ml lik küçük tipli su bardağı)
  4. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  5. 1 vanilya
  6. 250 tereyağı
  7. Üzeri için pudra şekeri
İÇ HARCI

  1. 1 buçuk su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş halde)
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. Gerekirse 1 yada 2 yemek kaşığı su
  • Su haricinde malzeme hamur gibi karıştırılarak fıstığın ıslaklık derecesine göre eğer birbirine yapışmıyorsa su eklenebilir.Yalnız kesinlikle ele yapışan cıvık bir hamur görünümünde olmasın.
YAPILIŞI

  • Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • İç malzemesi karıştırılarak 30 parçaya ayrılır.
  • Hamur 30 tane beze halinde yuvarlanır.
  • Hamuru içli köfte gibi ama o kadar ince olmayacak şekilde açılarak içine harcı konur.
  • (hem fotoğraf çekip hemde hamuru tutunca doğal olarak titriyor)
  • İçine harcını koyduktan sonra yavaşça kapatılarak içli köfte şekline getirilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirilir.(derece  ve pișirme süresi fırına göre değişebilir )
  • Kurabiyeler beyazken  pembeleşmeden alınır.
  • Soğuyana kadar el sürülmez.
  • Soğuyunca pudra şekerine bulanır.
  • Afiyet olsun.
  • Kapalı bir kapta bir kaç gün tazeliğini korur.
  • Çok güzeller değil mi ? ;)

2 yorum:

  1. canım ellerıne saglık..goruntude super emınım lezzzetıde oyledır

    YanıtlaSil