22 Mart 2016 Salı

Leopar Desenli Rulo Pasta

     Ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutlar hepimizi üzüyor. İnanın ne bir şey yapmak ne de paylaşmak isteği bulamıyorum kendimde. Bana gelen mailler ve mesajlarda neden ara uzadı diye sorulunca mecburen hazırda bulunan tarifleri yavaş yavaş paylaşmak istedim.
Daha önce sizlerle de paylaşmış olduğum leopar kurabiye yapımından yola çıkarak birde pasta yapmayı denemek istedim. Sonuç çok başarılı oldu.



MALZEMELER


  1. 3 orta boy yumurta
  2. 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik şeker(200 ml lik su bardağı)
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 tutam tuz
  5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  6. Ayrıyeten kakao
İÇİ İÇİN

  1. 1 poşet krem şanti 
  2. 1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt
  3. 3-4 yemek kaşığı süt reçeli (yani kaynatılmış moloko)
YAPILIŞI

  • Yumurtaların akı ve sarıları ayrı ayrı çukur kaplara konulur.
  • Akının üzerine bir tutam tuz atılarak mikserle uzun süre köpük olana kadar çırpılır.
  • Sarıları önce 1-2 dakika mikserlendikten sonra şeker eklenerek açık sarı olana kadar çırpılır.
  • Yumurta akını ve sarısını spatula yardımıyla yavaşça bir birine katılır.
  • Üzerine un ve kabartma tozu elenerek eklenir.
  • Karışana kadar çok az karıştırılır.
  • Karışımdan iki ayrı kaseye ikişer kaşık konulur.
  • Birinin üzerine bir tatlı kaşığı kakao koyarak karıştırılır.
  • Diğer kasedeki hamurun üzerine 2-3 tatlı kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı su konulur. (kakaonun rengine göre miktar belirlenir. )
  • Fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Kare büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek kenarlarını birer parmak içi doğru katlanarak hamurun dışa dengesiz çıkmasına engel olunur.
  • İki ayrı kasedeki kakaolu hamurlardan açık renkli olanı buzdolabı poşetine koyup köşesi çok minik kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye küçüklü büyüklü noktalara yapılır.
  • Diğer koyu kakaolu olan karışımda aynı buzdolabı poşetine koyarak noktaların kenarlarına konturlanır.
  • Üzerine yavaşça beyaz pandispanya hamurunu akıtılarak yayılır.
  • Spatulayla yavaşça yayılır.
  • Hamur az gibi durması sizi şaşırtmasın yeterli oluyor.
  • Fırına koyarak 12-13 dakika pişirilir.
  • Krem şanti soğuk sütle çırpılıp dolaba konulur.
  • Pandispanyayı başka temiz bir yağlı kağıda ters çevrilerek üstündeki kağıt çıkarılır.
  • Tekrar çevirerek rulo yapılır.
  • Ruloyu tekrara açarak içine süt reçeli sürülür. (eğer süt reçeli yoksa ince bir tabaka marmelat sürülebilir.)
  • Pandispanyanın tam soğuduğundan emin olduktana sonra arasına dolapta hafif sertleşmiş soğuk krem şanti sürülür.
  • Eğer krem şanti kullanmak istemezseniz arzu ettiğiniz her hangi bir krema da kullanılabilir.
  • Yavaşça rulo yapılıp sıkıca yağlı kağıda sarılır.
  • Açılamaması için birde folyoyla sararak dolapta bir gece bekletilir.
  • Servis yapılacağı zaman dilimlenir.
  • Afiyet olsun.
  • İlk denememdi eminim bir sonrakiler daha da güzellikler çıkacaktır.

4 yorum:

  1. Ellerine saglik Hulya abla, cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selcencim. Sevgiler...

      Sil
  2. Pandispanyanin tarifini de yazsaydin sonradan ekleme yapmak zorunda kaldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten tarifini verdiğim pandispanya hamuru. Önce ikişer kaşık alıyorsunuz kakao ekleyip karışıyor kalan hamur üzerine dökülüyor. Yani ayrıyeten bir hamur yok. Selamlar

      Sil