28 Eylül 2011 Çarşamba

Köstebek Pastacıklar ( porsiyonluk )

           Yemesini çok sevmesemde en çok sevdiğim yaş pasta yapmaktır... Hele onların miniklerini yapmak ayrı bir zevktir bana göre  iki kat daha oyalamasına rağmen.Şu köstebek pasta birkaç yıl önce kim nasıl keşfettiyse çok güzel bir buluş...İlk çıktığında ne olduğunu görmek için bir defa aldım inceledikten sonra artık büyüğü küçüğü her çeşitini yapmaya başladım...Akşamdan yapılıp dolapta beklerse dahada kıvamlı olacaktır...Haydi yapımına başlayalım...



MALZEMELER ( pandispanyası için )

  1.  4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı mısır nişastası
  4. 1 su bardağı un
  5. 2 yemek kaşığı kakao
  6. 1 kabartmatozu
  7. 1 vanilya
MALZEMELER

  • Bir paket hazır pasta kreması ( yoksa krem şanti )
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 tane muz
YAPILIŞI

  • Pandispanya malzemeleri karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kare tepsiye ( 25-30 cm lik ) dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 30-40 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarıp soğutulur.
  • Krema kutunun üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Muz kalın (2-3 cm lık ) dilimler halinde kesilir.
  • Damla çikolata ve iri doğranmış cevizler kremaya eklenir.
  • Fazla geniş olmayan bir bardak yardımıyla pandispanya kesilip çıkarılır.
  • Tatlı kaşığı yardımıyla içi çanak gibi oyulur.
  • Kremadan çukur yerlere doldurulur.
  • Bir muz dilimi konulur.
  • Biraz daha kremayla tepe yapılır.
  • İçinden çıkan kek parçalarını elinle ezip ufalayarak pastanın üzerine yapıştırılır.
  • Afiyet olsunnnn....        

7 yorum:

  1. harika harika harika buyugunu yapiyorduk ama tek kisilikler daha guzel bence:)))

    YanıtlaSil
  2. cok guzeller ya...

    YanıtlaSil
  3. Harika! Denenmeli mutlakaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de deneyin pekte zor değil...Selamlar...

      Sil
  4. elinize sağlık denedim çok tadı güzell çocuklar için sevecen pasta

    YanıtlaSil