27 Eylül 2011 Salı

Tavuk Dürüm ( tortilla ekmeğinde )

       Hafta sonu için helede çocuklu bir aileyseniz çok güzel bir menü...Bugün ki tavuklu olsada kuzu etli veya istediğiniz et ve şarküteri ürünüyle de yapılabilir...Biliyorsunuz evde ki en sağlıklıdır...Öncelikle tortilla ekmeğini eğer bilmiyorsanız bizim klasik lavaşlar günlük ve un , tuz , su , mayadan ibaret bir hamurdur.Evde de pek ala yapılır...Tortilla içinde yağ , süt ve maya yerine karbonat olup daha uzun ömürlü bir meksika tipi ekmektir...Marketlerde paket içinde kapalı satılır... Bu kadar tanıtım yeter işimiz biraz oyalayıcı hemen başlayalım...


MALZEMELER ( 6 kişilik )

  1. 6 tane tortilla ekmeği
  2. 2 parça fileto tavuk eti
  3. 1-2 tane kuru soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 2 domates
  6. Kıyılmış maydanoz 
  7. Yeşil ,  kırmızı  ve sarı dolma biber
  8. 1 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
  9. Ketçap ve mayonez
  10. Tuz , karabiber , pulbiber ve köri
  11. 2-3 tane kızarmış patates ( fırında elma dilimi de olabilir ) 
YAPILIŞI

  • Biftek şeklindeki etleri üst üste koyup bıçakla incecik ve uzun olacak şekilde doğranır.
  • Ağzı açık bir tavada karıştıra karıştıra kavrulur.
  • Soğan halka şeklinde doğranıp ayrı bir tavada kavrulur. Sarımsak eklenir.
  • Jüliyen doğranan biberler soğanın üstüne atılıp az birşey kavrulur.
  • Söğüş doğranan domates  biberin üzerine eklenir.
  • Bir iki karıştırdıktan sonra ocak kapatılır.
  • Sebzeler yarı kavrulmuşla çiğ arası olsa yeter.
  • Tavukla sebzeler karıştırılıp baharat ve tuz eklenir.
  • Lavaşlar yayılır.Malzemeler altı parçaya ayrılıp tek tek konulur.
  • Patatesler paylaştırılır. 
  • Üzerlerine bol maydanoz , ketçap , mayonez sıkılır. ( arzu edilirse )
  • Bu malzemeler arzuya göre ister artırılır isterse çıkarılabilinir. 
  • Yanlarını içe katlayarak dürüm şekline getirilir.
  • Tost makinasında hafif ısıtılarak servis yapılır.
  • Yanında ayran tavsiye edilir.

1 yorum:

  1. Sanki buda semranin evinden bir goruntu gibi ama hadi neyse yediklerinizi sayar oldum :D:D:D:D:Dbende ...........

    YanıtlaSil