MALZEMELER ( YAKLAŞIK 50 TANE MİNİK KURABİYE İÇİN )
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 - 250 gr tereyağı
 - 1 paket vanilya
 - Alabildiği kadar un
 - Üzeri için pudra şekeri
 
Not : Bu kurabiyede  şeker ve kabartma tozunu yazmayı unutmadım, kullanılmıyor.
YAPILIŞI
- Kurabiye yapımından on dakika önce tereyağı buzdolabından çıkarılarak bekletilir.
 - Unu havuz yaparak içine tereyağı ince ince doğranır.
 - Robottan geçirilen ceviz ve vanilya eklenerek hamur kıvamını tutana kadar yoğrulur.
 - Ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur yapılır.
 - Yağlı kağıt serilen tepsiye fındıktan biraz büyük tek lokmalık kurabiyeler yuvarlanarak aralıklı olarak dizilir.
 
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
 - Fırından çıkarılan kurabiyeler bolca pudra şekerine batırılır.
 - Soğuyunca kapalı bir kapta saklanır.
 - Afiyet olsun...
 
Ben kurabiye bayilmis olsamda resimdeki dekor malzemesi minik taslari cok begendim harikaaa:)))ellerinize saglik artik ana kizz dokturun inss bekliyoruz........
YanıtlaSilTeşekkürler canım .Evet kızımı bulmuşken elbette biraz staj olarak pasta börek yapmamız lazım.
YanıtlaSil