11 Ocak 2012 Çarşamba

Vişneli Kedidili Pasta

    Yapımı çok kolay galiba yirmi yıldır yaptığım pastalardan . Yaklaşık yarım saatte  yapılabilir . Eğer akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz daha iyi olacaktır . Ben genelde kalmış vişne reçelinden yapıyorum . Yazın taze vişne kompostosuyla da yapılabilir .



MALZEMELER


  1.  400 gr lık kedi dili ( birkaçı artıyor )
  2. 1 kase süt ( bisküviyi batırmak için )
  3. Yarım litre süt ( 2 buçuk su bardağı )
  4. 1 yemek kaşığı dolusu un
  5. 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  6. 3 yemek kaşığı şeker
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 1 vanilya
  9. 200 ml lik bir paket krema ( veya labne de olabilir )
  10. 1 su bardağı vişne reçeli ( yaklaşık 250 gr )
  11. 1 paket vanilyalı puding
YAPILIŞI

  • Bir tencereye süt , nişasta , un ve şeker konulur.
  • Karıştırarak pişirilir.
  • Ocağı kapatınca içine yağ ve vanilyası atılır.
  • Muhallebi ılıyınca içine krema konularak yaklaşık beş dakika kadar çırpılır.
  • Kare bir tepsi alınarak içine kedi dili bisküviler süte batırılarak bekletmeden hemen dizilir.
  • Üzerine soğumuş muhallebi yayılır.
  • Tekrardan süte batırılan kedi dili dizilir.
  • Vişne reçeli yarım litrelik ölçü kabına alınır.
  • Üzerine yarım litre olana kadar ılık su eklenir.
  • Kaşıkla karıştırdıktan sonra içindeki taneleri bir kaba alınır.
  • Bu taneleri tepsideki pastanın üzerine tek tek aralıklı olarak dizilir. ( donunca güzel durması için )
  • Yarım litre olan vişne reçelin suyunu tencereye koyarak üzerine 1 paket vanilyalı puding dökülür.
  • Karıştıra karıştıra pişirilir. ( pudingin üzerinde 750 gr  süt desede biz 500 gr su koyuyoruz )
  • Ocağı kapatarak arasıra karıştırarak ılıması beklenir.
  • Pastanın üzerine vişneli sosu yavaşça yayılır.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Kare kesilerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. hergün bize yeni tariflerle gelin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah bende onu istiyorum zaten...Bu tarife bakarken ne tarifmiş diyorum.Bu güne kadar toplam 5127 kişi bu tarifi tıklamış.Vay bee ;)

      Sil
  2. Yapımı son derece eğlenceli ve pratik. Kek pişirmek gerekmiyor ve bulaşığı oldukça az :) bir gece sonra servis edilmesi kedi dillerini daha lezzetli ve süngerimsi hale getirirken üzerindeki vişneli katman ise daha sıkılaşıyor. Abartmayım ama tepsinin yarısını ben yedim :) Labne ile tarifi uyguladım. Çok başarılıydı. Sunumu da son derece kolay ve gösterişli. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Enis bey.Ayrıntıları çok güzel tasvir ettiğinize göre pastanız çok başarılı ve lezzetli olmuşa benziyor.Beğenmiş olmanıza sevindim.Selamlar...

      Sil
  3. Harika gorunuyor en kisa zamanda deneyecegim bir tarif... ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.Guzel olmasi konusunda bence hic tereddut etmeyin.Tadi gercekten harika oluyor.selamlar...

      Sil
  4. Tatliyi ben de denedim Yalniz visneli puding olcusu az geldi.Biskuvileri tamamen kaplamadi.Ben. de sizin gibi kare borcam da yaptim.Bence olcu biraz daha fazla olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman yaptığım resimlerde de görüldüğü gibi ölçü tam geliyor ama şimdi genelde pudingler yarım kilo sütle olan yani daha az toz karışımlı olabilir sizinki.Selamlar...

      Sil