3 Ocak 2012 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

   Kadayıfını epey önce alsam da ancak  yapma  fırsatı bulduğum tatlım...



MALZEMELER ( kadayıfı için )


  1. 300 gr kadar kadayıf
  2. 1 su bardağı şeker ( azaltılıp çoğaltılır )
  3. 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir )
  4. 1 su bardağı kavrulmuş ceviz
MUHALLEBİ İÇİN

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağından bir parmak eksik un
  4. 200 ml lik krema ( konulmaya da bilir )
  5. 1 poşet krem şanti
  6. 3 parça damla sakızı
  7. 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir )
YAPILIŞI

  • Kadayıf bıçakla ince ince kıyılır.
  • Büyük bir tavaya tereyağı ve kadayıf konulur.
  • Ocağın altı çok harlı olamadan  tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavrulur.
  • Şeker ve önceden kavrulmuş ceviz eklenir. ( robotta biraz iri çekilmiş )
  • Sabırla yaklaşık yarım saatte kavrulur.
  • Eğer bu işlem düzgün yapılırsa tatlımız dolapta kaç gün kalırsa kalsın kadayıflar yumuşamaz.
  • Çıtır çıtır olduktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir tencereye tereyağı , un ve şeker konularak yağın erimesi beklenilir.
  • Henüz pembeleşmeden  damla sakızı ve süt eklenerek karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamını bulunca ocak kapatılıp soğutulur . ( ılık bile değil tam soğumazsa bundan sonraki işlem tutmaz )
  • Bir paket krema ve krem şanti dökülerek mikserle 10 dakika çırpılır.
  • Kare tepsinin içine çıtır kadayıfların yarısı yayılır.
  • El ile iyice bastırarak sıkılaştırılır.
  • Muhallebi dökülür.
  • Kalan kadayıflar üzerine yayılır.
  • Hafif bastırılarak sıkılaştırılır.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra keserek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bu tatlıyı ben çok seviyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyen de yoktur galiba cunku cok hafif ve guzel oluyor. Sevgiler...

      Sil