18 Kasım 2012 Pazar

Bal Kabağı Tatlısı

    Gününüz aydın ve bereketli olsun...Sabah-ı Şerifleriniz hayır olsun...Nur olsun...Daha ne desem ki ;)...Hani hepimizin bildiği tarifler vardır anam babam usulü olan şeyler.Bunları genelde herkesciklerde bilir diye düşünürüz...ama bilmeyenler de var yani...Bu sebeple yoğun istek üzerine bal kabağı da bloga şöööyle bir kurulsun dedim...Napalım halk ister de Hülya hiç yapmaz olur mu?... Haydi mutfağa...



MALZEMELER


  1. Yaklaşık 2 kilo kadar bal kabağı
  2. 3 su bardağı şeker
  3. Üzerini süslemek için fındık,fıstık,tarçın,kaymak,tahin veya ne arzu edilirse
YAPILIŞI

  • Bal kabağı içi ve kabukları temizlenerek iki parmak enliliğin de doğranır.( çok ince doğranır ise pişerken dağılabilir)
  • Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizilir.( tencere çukur olursa da dağılabilir.)
  • Üzerine toz şeker serpilir.
  • Mümkünse akşamdan ağzı kapalı bekletilir.
  • Eğer vakit yoksa 1-2 saat bekletilerek yarım çay bardağı kadar su eklenir.( beklerse suya gerek olmaz ve daha iyi olur)
  • Sabah tencere ocağa konularak kapağı yarım açık bir vaziyetteyken yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • 20 dakikadan sonra kapağı açıp bakılır eğer suyu çoksa kapak tamamen açılarak bir on dakika açıkta pişirilir.
  • Kabakların yarıya yakın mesafede suyu kalır.Bu suyu da dinlenirken çekecektir.
  • Tamamen soğuyunca üzeri arzuya göre süslenerek servis yapılır.
  • Alın alın çekinmeyin ...
  • Afiyet olsun...Bal şeker olsun...Yiyen şifa bulsun...

26 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK PEKBİ NEFİS GÖRÜNÜYORLAR:)ÜZERİNE TAHİN CEVİZ RİCA ETSEM...AFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Mutluluklar Sokağı...Artık tahinlimi cevizlimi orası sizin tercihiniz...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sunum görüntü enfes...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Nasıl severim nasıl anlatamam..:)))))
    Nefiss görünüyor..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeninize çok sevindim Meliha...Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil
  5. Enfes görünüyor, rengine bayıldım. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler beyaz hanımeli...Sevgiler...

      Sil
  6. selam adaşım.ziyaretiniz için teşekkürler...kabak tatlını çook severim ama bol tahinli ve cevizli,yani antala usulü:)elinize emeginize saglık...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Hülya,ne güzel...Beğeniniz için çok teşekkürler.Yine beklerim,selamlar...

      Sil
  7. Tam saray usulu;) eline sağlık Hülyacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz Hilal...Beğeniniz için çok teşekkürler...Sevgilerimle,kolay gelsin...

      Sil
  8. merhaba, bayılırım kabak tatlısına ellerinize sağlık, takipteyim artık sizi sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldiniz,iyi ki geldiniz...Teşekkürler...Keşke olsa da yeseniz kabak tatlısını;)...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Hülyacım ellerine sağlık çok nefis olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...Beğeniniz için çok teşekkür ederim...selamlar...

      Sil
  12. Küçüklüğümde annem çok yapardı bu tatlıyı. Nedense ben bir türlü bu tatlıya alışamadım. Halbuki çok güzel bir tadı var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden parmakla sayılır çeşitte tatlı vardı.Bunların içinde balkabağı da vardı.Şimdi ise neler neler var artık.Eskilerde bence unutulmamalı...Sevgiler...

      Sil
  13. Ellerinize sağlık,hülya hanım çok hoş görünüyor.hemen deneyeceğim.umarım güzel olur

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık,hülya hanım çok hoş görünüyor.hemen deneyeceğim.umarım güzel olur

    YanıtlaSil
  15. çok güzel görünüyor,hülya hanım elinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim umarım güzel olur. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım memnun kalırsınız.Ayrıca yorum için çok teşekkürler.selamlar.

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Arzu edilirse üzerine tahin gezdirip yenilir.

      Sil