21 Aralık 2013 Cumartesi

Kaşarlı Omlet

     İyi pazarlar sevgili hanımlar ve beyler...Omlet en vazgeçilmez kahvaltılıklardan biridir.O kadar çok çeşitleri var ki  bence ne saymakla ne de yapmakla biter.Hani kolay da olduğu için paylaşmak gelmemiş aklımdan.Taa ki geçen arkadaşın neden omlet tarifin yok diyene kadar ;) En iyisi bugün hemen yapıp paylaşmak dedim...Verdiğim ölçüler fotoğrafta gördüğünüz bir omlet için.Siz insan sayısına göre bu ölçüyü artırabilirsiniz.(her artırdığınızı da ayrı ayrı pişirmelisiniz )



MALZEMELER


  1. 2 yumurta
  2. 1 yemek kaşığı un (silme kaşık)
  3. 2 yemek kaşığı süt
  4. 1 çimdik tuz
  5. 1 parça rende kaşar
  6. 4-5 dal incecik kıyılmış maydanoz
  7. 1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI

  • Yumurta,elenmiş un,süt ve tuzu bir kaba koyup çırpma teliyle çırpılır.(pürüzsüz olacak)
  • Krep tavası ısınınca içine bir parça tereyağını her yerine sürülür.
  • Omlet hamuru eşit bir şekilde yayılır.
  • Spatulayla iki tarafı kızarınca ocak kapatılır.
  • Omleti tavadan almadan hemen kaşar rendesi serpilir.
  • Maydanoz serpilerek rulo yapılır.



  • Sardıktan sonra 1-2 parmak kalınlığında kesilerek tabağa alınır.
  • Sıcak olarak hiç beklemeden hemen servis yapılır.



  • Arzuya göre iç malzemesi sucuk ,sosis,mantar gibi şeyler de kullanılabilir.
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor hani bizeee ? :)

    YanıtlaSil
  2. Sunum şekline bayıldım nefis gözüküyor ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Muhtesem bir goruntu elinize emeginize saglik... keyifli pazarlar..:-)

    YanıtlaSil
  4. Sizlere de iyi pazarlar Arzu...çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Sunum şekli çok güzel.Elinize sağlık.Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler beğenmenize sevindim...mutlu yıllar...

    YanıtlaSil