11 Nisan 2014 Cuma

Minik Pastahane Poğaçası

     Biz küçükken en sevdiğimiz şeylerden biriydi pastahaneden alınmış küçük poğaçalar.O zamanlar şimdiki gibi mutfaklarda bol bol çeşitler yoktu.Pastahanelerdeki her şeyler güzeldi.Bu günkü tarifimizde tam işte bu poğaçadan.Eğer sizde severseniz hemen tarife bir göz atın derim.



MALZEMELER (40-45 TANE MİNİ POĞAÇA İÇİN )


  1. 200 gr tereyağı (oda sıcaklığındaki)
  2. 1 paket instant maya (kuru maya)
  3. 1 yemek kaşığı şeker
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 çay bardağı süt
  6. 2 yumurta akı
  7. Yarım çay bardağı su
  8. 4 buçuk su bardağı un(küçük tipli 200 ml lik bardak)
İÇ HARCI

  1. 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  2. 1 tutam kıyılmış maydanoz
  3. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ÜZERİNE

  1. 2 yumurta sarısı
  2. 1 tatlı kaşığı şeker
  3. 1 tatlı kaşığı su
YAPILIŞI

  • Hamur malzemesi karıştırılarak üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandırılır.
  • İç malzeme karıştırılır.
  • Hamur merdaneyle çok fazla çekiştirmeden açılır.(fazla oyalanırsa mayası kabarmayabilir)
  • Dar ağızlı bir su bardağıyla yada bisküvi kalıbıyla kesilerek içine harcı konulur.
  • Yavaşça kapatarak ucundan değilde bir parmak geride serçe parmağının dış yanıyla bastırılır.

  • Eğer tam ucundan basarsak kabarınca şık durmaz.
  • Tepside 20-25 dakika kadar dinlendirilir.
  • Dinlendikten SONRA yumurtalı harcı sürülür.
  • Önceden ısınmış 180-200 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Arzuya göre önceden yapılıp buzlukta saklanıp yenileceği zaman ısıtılabilir.
  • Afiyet olsun...




6 yorum: