1 Mayıs 2014 Perşembe

Kremitte Kremalı Mantar

     Davet masalarında mutlaka denenmesi gereken harika bir ara sıcak yemek.Mantar ve kremanın muhteşem uyumunu merak ederseniz hemen tarife geçelim...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo taze mantar
  2. 1 orta boy kuru soğan
  3. 2-3 diş sarımsak
  4. 1 orta boy kırmızı biber(kapya yani salça biberi)
  5. 2 yemek kaşığı sıvı tereyağı karışımı (veya yalnız biri)
  6. 1 paket krema (200 gr)
  7. 1 kase ince rendelenmiş kaşar veya mozarella peyniri
  8. Tuz,karabiber ve kekik(veya kekik yerine fesleğen de olabilir)
YAPILIŞI

  • Geniş bir tavaya soğan,sarımsak ve yağ konularak ara sıra karıştırılıp kavrulur.
  • Mantar ince doğranıp ayrı bir tavada suyu çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış kırmızı biber soğanın üzerine konularak kavurmaya devam edilir.
  • Suyunu çeken mantarı tavadaki kavrulmuş soğanlı biberin üzerine konularak karıştırılır.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra ocaktan alınır.
  • Hafif sıcaklığı gittikten sonra içine krema konularak karışır.(aşırı sıcakken konulduğunda krema kesik görünür)
  • Fırına dayanıklı bir kaba veya güveç-kiremite yayılır.
  • Üzeri kaşarla kaplanır.

  • Önceden ısınmış 200 derece fırında kaşar eriyip kızarmaya başlayınca alınarak sıcak servis yapılır.
  • Kesinlikle yemeğe başlamadan fırına koymayın.(yoksa soğuyup kaşarlar sertleşir)
  • Arzuya göre servis yaparken üzerine fesleğen veya kekik serpilebilir.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ımmm nefis görünüyor eline sağlık canım,hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım...Sizlerinde kandili kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler canım...Sevgiler...

    YanıtlaSil